„Rudar Prijedoru“ slijede dva gostovanja u Novom Gradu, kod ekipe „Slobode“.

Prvi meč igra se već u srijedu, u šesnaestini finala Kupa BiH. A u subotu će se dva tima susresti u 14. kolu Prve lige RS. Situacija je specifična, u četiri dana igra se sa istim potivnikom, i to kvalitetnom ekipom koja je ove sezone jedan od glavnih kandidata za Premijer ligu BiH, rekao je trener „Rudara“ Srđan Marjanović.

– Igraju dobro, imaju odlične rezultate. Mi smo se u posljednja dva kola digli nakon određenog rezultatskog neuspjeha, kad smo imali četiri kola bez pobjede. Nadam se da ćemo zadržati ovaj nivo igre i zalaganja u naredne dvije utkmice. Mi ćemo već sutra pokušati da ostvarimo plasman u narednu fazu Kupa, pa da se nagradimo bar još jednom utakmicom sa dobrim portivnikom iz Premijer lige – naveo je Marjanović.

Pobjeda nad „Podrinjem“ u u prošlom kolu dala je dodatni podstrek igračima „Rudara“ da i protiv „Slobode“ dođu do pozitivnog rezultata.

– Radi se o kvalitetnom protivniku, koji igra napadački fudbal. Ali mi ćemo dati sve od sebe da u oba meča ostvarimo pozitivan rezultat – rekao je Momko Kojić, prvotimac „Rudara“.

U „Rudaru“ su zadovoljni i tim što su konačno sva tri golmana na raspolaganju, tako da je to jedna briga manje za Marjanovića.

kozarski.com